Data: 2007-12-13 08:59:11
Temat: Re: Zakwas chlebowy
Od: "MP" <m...@...tkb.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl> napisał w
wiadomości news:4760550c$0$19059$f69f905@mamut2.aster.pl...
>> 1. dzień pierwszy reszta jakieś 100ml z rozczynu drożdzowego na mleku z
>
> chodowlane drozdze wyeliminuja Ci wszystko co zywe, chodzi o to zeby
> zaleglo sie to co naturalne,
> z maki, powietrza wody. Oczywiscie moze sie zdazyc ze zalegnie sie plesn
> (kilka razy trafilem na make zarazona
> zarodnikami plesni). Kazdy nastaw inny, najfajniejszy mial lekki,
> przyjemny zapach kwasu jablkowego.
Tak, to jest frajda robienia zakwasu. Robiłem już z płatków ryżowych i z
wody po ugotowanych ziemniakach....
MP
|