Data: 2006-08-12 21:05:07
Temat: Re: Zdradźcie mi sekret bakłażanów
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"medea" <e...@p...fm> wrote in message
news:eblfb3$48a$1@proxy.provider.pl...
> Zrobiłam dzisiaj bakłażany faszerowane takim nadzieniem gołąbkowym - ryż z
> mięsem - i jestem głęboko rozczarowana. Nie dość, że skórka tych
> bakłażanów twarda, to miąższ jakiś taki bezsmakowy, coś jak rozgotowany
> banan. Gdyby nie farsz, to w ogóle porażka by była. O wiele lepiej w tej
> konkurencji wypada faszerowana papryka, a nawet cukinia. Dodawałam kiedyś
> bakłażana do dania z podsmażanych warzyw i w tym też się specjalnie na
> korzyść nie wyróżniał. Zdradźcie mi, dlaczego bakłażany się cieszą takim
> powodzeniem ostatnimi czasy? Jedyne w czym upatruję ich sukces to
> niewątpliwie piękny wygląd, który kusi na straganie, żeby kupić ;-).
>
> Pozdrawiam
> Ewa
Potęgują - inna nazwa to gruszka miłosna.
|