Data: 2006-08-12 20:57:26
Temat: Zdradźcie mi sekret bakłażanów
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zrobiłam dzisiaj bakłażany faszerowane takim nadzieniem gołąbkowym - ryż
z mięsem - i jestem głęboko rozczarowana. Nie dość, że skórka tych
bakłażanów twarda, to miąższ jakiś taki bezsmakowy, coś jak rozgotowany
banan. Gdyby nie farsz, to w ogóle porażka by była. O wiele lepiej w tej
konkurencji wypada faszerowana papryka, a nawet cukinia. Dodawałam
kiedyś bakłażana do dania z podsmażanych warzyw i w tym też się
specjalnie na korzyść nie wyróżniał. Zdradźcie mi, dlaczego bakłażany
się cieszą takim powodzeniem ostatnimi czasy? Jedyne w czym upatruję ich
sukces to niewątpliwie piękny wygląd, który kusi na straganie, żeby
kupić ;-).
Pozdrawiam
Ewa
|