Data: 2002-11-17 11:05:58
Temat: Re: Zupa grzybowa
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:03ad01c28e27$ee683270$41f3573e@home68z1dftw81..
.
> dlaczego grzyby na masle???
> Trys
>
> Bo jesli nie na bazie rosolu, to musza byc na masle - chodzi o delikatny
tluszcz.
Ja grzyby namaczam przez noc w wodzie, potem w tej samej wodzie gotuje
(oczywiscie na rosole) bez smazenia ich na czymkolwiek, zupa jest
wyborna..:)
Albo czasem jak chce szybko zrobic, biore grzyby suszone, wrzucam do mlynka
, zmielone dorzucam do wywaru..i grzybowa gotowa, oczywiscie nie jest tak
pyszna jak taka zwykla, ale tez dobra :)
Marta
|