Data: 2002-11-17 11:18:40
Temat: Re: Zupa grzybowa
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:03ad01c28e27$ee683270$41f3573e@home68z1dftw81..
.
> dlaczego grzyby na masle???
> Trys
>
> Bo jesli nie na bazie rosolu, to musza byc na masle - chodzi o delikatny
tluszcz.
Ja grzyby namaczam przez noc w wodzie, potem w tej samej wodzie gotuje
(oczywiscie na rosole) bez smazenia ich na czymkolwiek, zupa jest
wyborna..:)
Albo czasem jak chce szybko zrobic, biore grzyby suszone, wrzucam do mlynka
, zmielone dorzucam do wywaru..i grzybowa gotowa, oczywiscie nie jest tak
pyszna jak taka zwykla, ale tez dobra :)
Marta
>>>>>>>>>>>>>
Marto, ja nie mowilam o smazeniu...
Jesli robie cos na zwyklej wodzie [czyli nie na wywarze miesnym], w zaleznosci od
tego, co chce uzyskac, daje DO WODY! lyche masla
lub lyche smalcu, a czasami jest to woda bez zadnego tluszczu.
A grzyby bardzo szanuje, bowiem nie cierpie!!!! podgrzybkow i odpowiadaja mi
wylacznie borowiki.... a poniewaz od lat juz nie mam
lasu 'pod reka', to jestem bardzo biedna i np. o czarnej zupie grzybowej moge tylko
pomarzyc.
Nie mowiac o tym, ze NIGDY nie przyszloby mi do glowy, by suszone grzyby zmielic i
tak wrzucic do wywaru. Toz to koszmarne wrecz
[oczywiscie dla mnie] marnotrawstwo.
Steskniona za borowikami
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.419 / Virus Database: 235 - Release Date: 2002.11.13
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|