X-Received: by 10.140.18.161 with SMTP id 30mr3493qgf.31.1412276958308; Thu, 02 Oct
2014 12:09:18 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.140.18.161 with SMTP id 30mr3493qgf.31.1412276958308; Thu, 02 Oct
2014 12:09:18 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!
h18no827663igc.0!news-out.google.com!i10ni61qaf.0!nntp.google.com!dc16no355417q
ab.1!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Thu, 2 Oct 2014 12:09:18 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <s...@f...lasek.waw.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=79.185.104.188;
posting-account=N1s5fQoAAADh79ikLaZl6sk75TRnxCdW
NNTP-Posting-Host: 79.185.104.188
References: <542aa96f$0$12644$65785112@news.neostrada.pl>
<542bb20f$0$3166$65785112@news.neostrada.pl>
<542bc221$0$18072$65785112@news.neostrada.pl>
<542d1b0b$0$18077$65785112@news.neostrada.pl>
<542d40d9$0$12636$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <3...@g...com>
Subject: Re: Zupa z cukinii
From: ikselk%g...@g...com
Injection-Date: Thu, 02 Oct 2014 19:09:18 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:357072
Ukryj nagłówki
W dniu czwartek, 2 października 2014 15:16:03 UTC+2 użytkownik Jarosław Sokołowski
napisał:
> Pani Ewa napisa�a:
>
>
>
> > Czasem zbrodnie pope�niamy w dobrej sprawie.
>
> >
>
> >> Nawet mo�na zrozumie� t� bryjk� kt�r� zam�wi�em kiedy� w
knajpie pod
>
> >> nazw� "krem z borowik�w", w kt�rej pr�no szuka� nie tylko tytu�owych
>
> >> borowik�w, ale w og�le jakichkolwiek grzyb�w naturalnych, ale
>
> >> miksowanie zupy na prawdziwych, naturalnych sk�adnikach wydaje si�
>
> >> by� z�ym pomys�em.
>
> >
>
> > My�l�, �e nie ma jedynego s�usznego sposobu na jak�kolwiek zup�,
mo�na
>
> > j� zrobi� na tysi�c sposob�w - miksuj�c lub nie, dodaj�c ziemniak�w
lub
>
> > nie, przyprawiaj�c tym lub owym, quodlibet. Ka�dy mo�e j� sobie zrobi�
>
> > inaczej i je�� tak jak lubi najbardziej. Nawet ci, kt�rzy wcze�niej byli
>
> > zdania, �e -
>
> >
>
> > "Zamieniaj�c cukini� na dyni�
>
> >
>
> > ....albo na szczaw, groch, fasol�, kalafior, kurz�cin�, por, lub
>
> > cokolwiek innego...
>
> >
>
> > i tymianek na ga�k� muszkato�ow�
>
> >
>
> > ...albo na czosnek, majeranek, cz�ber, koperek, zielon� pietruszk�,
>
> > imbir lub cokolwiek innego...
>
> >
>
> >
>
> > otrzymujemy r�wnie pyszn� zup� z dyni
>
> >
>
> > ...albo ze szczawiu, grochu, fasoli, kalafiora, kurz�ciny, pora lub
>
> > z czegokolwiek innego..."
>
> >
>
> > - mogďż˝ to zdanie zmieniďż˝.
>
>
>
> Wklejanie s��w autorstwa tak znamienitego, bez wspomnienia ich tw�rcy
>
> i bez podania numeru opusu, to mo�e by� nawet wi�cej ni� zbrodnia.
>
> Dobrem sprawy nie mo�na si� tu zas�ania�.
Jak widać cudzysłów jednak swoje robi :->
|