Data: 2007-04-12 04:17:32
Temat: Re: Żurek a barszcz biały
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <evjri9$2hh$1@inews.gazeta.pl>,
"Juf" <j...@g...pl> wrote:
> Doszło do tego, że się pogubiłem. Pomijając definicję z wiki (
> http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBurek oraz dalsze linki), gdzie jest
> napisane, skąd pochodzi nazwa "barszcz", to zawsze myślałem, że pomiędzy
> żurkiem a barszczem jest pewna różnica, choćby w kwaśności. Coś w tym
> guscie, że żur(ek) jest zakiszony, a barszcz - nie, albo przynajmniej
> znacznie mniej. Tymczasem wyszło, że się mylę. A jaka jest prawda?
>
> Juf
Nie ma ściśle dającej się wskazać różnicy.
Władysław
|