Data: 2006-09-10 19:50:29
Temat: Re: bekon ? jak sie robi
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In news:45043AD0.73ECDD9@gmail.pl, Monika wrote:
>> http://www.realcanadianbacon.com/
>
> To na zdjeciu to nie jest bacon ale backbacon czyli nie boczek a
> poledwica ,
Bekon to kawałek mięsa wieprzowego powstały w wyniku cięcia wędzonej
szynki, polędwicy, boczku lub łopatki.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bekon
> o ile pamietam z jakiegos filmu to amerykanie jedza jajka
> na boczku a nie na poledwicy na sniadanie
Back Bacon, or Canadian Bacon
Back bacon is known as "Canadian bacon" in the United States, but not in
Canada, where it is simply called back bacon, or peameal bacon. In Canada,
"Canadian bacon" is traditionally unsmoked back bacon that has been sweet
pickle-cured and coated in yellow cornmeal. This variation is also known
as peameal bacon because in times past, a mixture of ground yellow peas
was used for coating to improve curing and shelf-life. The "Canadian"
bacon sold in the United States is plain lean back bacon.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bacon#Back_Bacon.2C_or_
Canadian_Bacon
Dziś właśnie jadłam "maple cure Canadian bacon" w sensie kanadyjskim :-),
czyli po prostu bekon konserwowany w syropie klonowym. Dobry!
Hania
--
***
What is a detour? A wrong way to the right place. [Laurel & Hardy]
|