Data: 2015-01-26 21:52:19
Temat: Re: bigos
Od: Hans Kloß <d...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Stokrotka" <o...@g...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:m9topu$ng5$1@usenet.news.interia.pl...
>> W szybkowarze to raczej wyjdzie gęsty kapuśniak, niż bigos.
> Nie prawda, najpierw w szybkowarku godzinkę, a potem się odparuje
> zwyczajnie.
> Po szybkowarku kapusta jest lżej strawna.
>
>>... Tłuszcz jest nośnikiem smaku. W kapuście nigdy go za wiele...
> Tłuszcz jest smarem dla kiszek pszy ciężkostrawnej kapuście.
>
>>...Jak się bigos gotuje cały dzień, to sam się ładnie zbrązowi. W
>>szybkowarze raczej jest to nie osiągalne.
>
> Pszecież praktycznie każdy szybkowar można używać jak zwykłego gara.
> Ale prawda, zwykle są nie emaliowane, więc lepiej zacząć w szybkowarku i
> pszełozyć do dużego emaliowanego gara.
>
Dla ciebie, pierdolnięta idiotko - widzę tylko jedne zastosowanie
szybkowara. Załóż go sobie na głowę. Pomóc nie pomoże, ale i tak jesteś
debilką, więc będziesz jak taka również wyglądać...
|