Data: 2015-02-16 19:57:25
Temat: Re: bigos
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Trybun" <i...@j...ru> wrote in message
news:54e2129c$0$2196$65785112@news.neostrada.pl...
> W dniu 2015-02-16 o 13:39, XL pisze:
>> Dnia Mon, 16 Feb 2015 10:00:22 +0100, Trybun napisał(a):
>>
>>>> W sumie się zgodzę, ale czy glutaminian sodu jest w ogóle wyczuwalny?
>>>>
>>>>
>>> Tak, czasem nawet zupełne potrafi zdominować smak.
>> Glutasól NIE MA smaku. To WZMACNIACZ smaku.
>
> Wlewam do garnka trochę wody, wrzucam kostkę "rosołową", woda nabiera
> smaku słonej, wygotowanej starej skarpety, co sprawiło że ta woda nabrała
> smaku?
Nie wiem gdzie Ty swoje kostki kupujesz a swoich starych skarpet
nie gotuję, a tym bardziej nie smakuje ich po wygotowaniu, więc
nie wiem ale mogę zasugerować abyś sprawdził datę ważności na
opakowaniu tych kostek i tego jak długo już leżą po pierwszym otwarciu.
|