Data: 2004-01-24 12:36:23
Temat: Re: buef strogonow
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 24 janvier 2004 ŕ 13:05:49, Dinki2099 a écrit :
>
>> > Ale pytanie bylo o boeuf strogonoff, a nie o to, co Ci smakuje... Nie
>> > wspominajac o tym. ze to, co podales w przepisie, to nie byl strogonoff,
>> > tylko wolowina w sosie pomidorowym...
>>
>> Z ust mi to wyjelas, strogonoffa sie nie dusi...
> Jak to się nie dusi?A co się z nim robi?
> Kiedy dodamy koncentrat musimy poddusić go conajmniej z 20 minut żeby nabrał
> samku , a najlepiej jak dodamy jeszcze odrobine wywary.
Poledwica jest najdrozsza czescia wolu, i najdelikatniejsza. Nie
potrzebuje zadnego duszenia tylko krotkiego obsmazenia na ostrym
ogniu.
Duszenie poledwicy to tak jakbys *prawdziwy* kawior (ten z jesiotra)
zuzywal do pasty rybnej...
Natomiast z tego co piszesz to wynika ze w twoim przepisie poledwica
sluzy do polepszenia smaku koncentratu ;-)
Ewcia
--
Niesz !
|