Data: 2004-01-24 12:05:49
Temat: Re: buef strogonow
Od: "Dinki2099" <d...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1763882121.20040123214159@yahoo.com...
> Le vendredi 23 janvier 2004 ŕ 21:31:25, All a écrit :
>
> > On Fri, 2004-01-23 at 20:54, Dinki2099 wrote:
> >> Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomoci
> >> news:1074884056.29698.28.camel@cosmos...
> >> > On Fri, 2004-01-23 at 19:37, Wojti wrote:
> >> > > Pieczarki moĹĄna dodaÄ jak kto lubi.Koncentrat pomidorowy teĹĄ siÄ
> >> zgadza.
> >> > > NajwaĹĄniejsz nie uĹĄywamy ĹĄadnego innego miÄsa niĹĄ polÄdwica bo
> >> inaczej nie
> >> > > bÄdzie to buef.
> >> > > W/w przepis jest jak najbardziej poprawny.
> >> >
> >> > Larousse Gastronomique podaje, ze w boeuf strogonoff SA pieczarki,
NIE
> >> > MA koncentratu. I ja w to wierze.
> >> Koncentrat można zastpić dowolnym sosem pomidorowym, każdy może
wypracowac
> >> swój własny przepis.
> >> A co do pieczarek to rzecz gusta , ja ich nie lubie w strogonowie.
>
> > Ale pytanie bylo o boeuf strogonoff, a nie o to, co Ci smakuje... Nie
> > wspominajac o tym. ze to, co podales w przepisie, to nie byl strogonoff,
> > tylko wolowina w sosie pomidorowym...
>
> Z ust mi to wyjelas, strogonoffa sie nie dusi...
Jak to się nie dusi?A co się z nim robi?
Kiedy dodamy koncentrat musimy poddusić go conajmniej z 20 minut żeby nabrał
samku , a najlepiej jak dodamy jeszcze odrobine wywary.
>
>
> Ewcia
>
>
>
> --
> Niesz !
>
|