Data: 2004-01-24 12:00:44
Temat: Re: buef strogonow
Od: "Dinki2099" <d...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1074888741.29850.36.camel@cosmos...
> On Fri, 2004-01-23 at 20:54, Dinki2099 wrote:
> > Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomoci
> > news:1074884056.29698.28.camel@cosmos...
> > > On Fri, 2004-01-23 at 19:37, Wojti wrote:
> > > > Pieczarki moĹĄna dodaÄ jak kto lubi.Koncentrat pomidorowy teĹĄ siÄ
> > zgadza.
> > > > NajwaĹĄniejsz nie uĹĄywamy ĹĄadnego innego miÄsa niĹĄ polÄdwica bo
> > inaczej nie
> > > > bÄdzie to buef.
> > > > W/w przepis jest jak najbardziej poprawny.
> > >
> > > Larousse Gastronomique podaje, ze w boeuf strogonoff SA pieczarki, NIE
> > > MA koncentratu. I ja w to wierze.
> > Koncentrat można zastpić dowolnym sosem pomidorowym, każdy może
wypracowac
> > swój własny przepis.
> > A co do pieczarek to rzecz gusta , ja ich nie lubie w strogonowie.
>
> Ale pytanie bylo o boeuf strogonoff, a nie o to, co Ci smakuje... Nie
> wspominajac o tym. ze to, co podales w przepisie, to nie byl strogonoff,
> tylko wolowina w sosie pomidorowym...
>
Jeżeli tak bardzo lubisz kłócić się o niuanse to ja powiem, że według moich
przepisów oryginalny boeuf strogonoff nie ma pieczarek!!!!!Można je dodać i
też będzie boeuf strogonoff z pieczarkami.
Jeżeli dla ciebie to co napisałem jest wołowiną w sosie pomidorowym , to
widać nie wiesz jak się robi wołowine w sosie pomidorowym.
Nie ma jednego słusznego przepisu na boeufa strogonoffa tak samo jak i nie
ma jednego słusznego przepisu na bigos.
Kuchnia jest dziedziną eksperymentalną , nie można sztywno trzymać się zasad
wyznaczonych przez jedną książką kucharską.
> --
> Kot <m...@p...onet.pl>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
|