Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed
.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Dinki2099" <d...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: buef strogonow
Date: Sat, 24 Jan 2004 13:00:44 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 45
Message-ID: <butmjf$5dg$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <buru38$501$1@nemesis.news.tpi.pl> <1074888741.29850.36.camel@cosmos>
NNTP-Posting-Host: dv125.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1074945456 5552 80.54.244.125 (24 Jan 2004 11:57:36
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 24 Jan 2004 11:57:36 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:188422
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1074888741.29850.36.camel@cosmos...
> On Fri, 2004-01-23 at 20:54, Dinki2099 wrote:
> > Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomoci
> > news:1074884056.29698.28.camel@cosmos...
> > > On Fri, 2004-01-23 at 19:37, Wojti wrote:
> > > > Pieczarki moĹĄna dodaÄ jak kto lubi.Koncentrat pomidorowy teĹĄ siÄ
> > zgadza.
> > > > NajwaĹĄniejsz nie uĹĄywamy ĹĄadnego innego miÄsa niĹĄ polÄdwica bo
> > inaczej nie
> > > > bÄdzie to buef.
> > > > W/w przepis jest jak najbardziej poprawny.
> > >
> > > Larousse Gastronomique podaje, ze w boeuf strogonoff SA pieczarki, NIE
> > > MA koncentratu. I ja w to wierze.
> > Koncentrat można zastpić dowolnym sosem pomidorowym, każdy może
wypracowac
> > swój własny przepis.
> > A co do pieczarek to rzecz gusta , ja ich nie lubie w strogonowie.
>
> Ale pytanie bylo o boeuf strogonoff, a nie o to, co Ci smakuje... Nie
> wspominajac o tym. ze to, co podales w przepisie, to nie byl strogonoff,
> tylko wolowina w sosie pomidorowym...
>
Jeżeli tak bardzo lubisz kłócić się o niuanse to ja powiem, że według moich
przepisów oryginalny boeuf strogonoff nie ma pieczarek!!!!!Można je dodać i
też będzie boeuf strogonoff z pieczarkami.
Jeżeli dla ciebie to co napisałem jest wołowiną w sosie pomidorowym , to
widać nie wiesz jak się robi wołowine w sosie pomidorowym.
Nie ma jednego słusznego przepisu na boeufa strogonoffa tak samo jak i nie
ma jednego słusznego przepisu na bigos.
Kuchnia jest dziedziną eksperymentalną , nie można sztywno trzymać się zasad
wyznaczonych przez jedną książką kucharską.
> --
> Kot <m...@p...onet.pl>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
|