Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news2.icm.edu.pl
!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Dinki2099" <d...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: buef strogonow
Date: Sat, 24 Jan 2004 13:05:49 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 44
Message-ID: <butmss$6tv$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <buru38$501$1@nemesis.news.tpi.pl> <1074888741.29850.36.camel@cosmos>
<1...@y...com>
NNTP-Posting-Host: dv125.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1074945757 7103 80.54.244.125 (24 Jan 2004 12:02:37
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 24 Jan 2004 12:02:37 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:188424
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1763882121.20040123214159@yahoo.com...
> Le vendredi 23 janvier 2004 ŕ 21:31:25, All a écrit :
>
> > On Fri, 2004-01-23 at 20:54, Dinki2099 wrote:
> >> Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomoci
> >> news:1074884056.29698.28.camel@cosmos...
> >> > On Fri, 2004-01-23 at 19:37, Wojti wrote:
> >> > > Pieczarki moĹĄna dodaÄ jak kto lubi.Koncentrat pomidorowy teĹĄ siÄ
> >> zgadza.
> >> > > NajwaĹĄniejsz nie uĹĄywamy ĹĄadnego innego miÄsa niĹĄ polÄdwica bo
> >> inaczej nie
> >> > > bÄdzie to buef.
> >> > > W/w przepis jest jak najbardziej poprawny.
> >> >
> >> > Larousse Gastronomique podaje, ze w boeuf strogonoff SA pieczarki,
NIE
> >> > MA koncentratu. I ja w to wierze.
> >> Koncentrat można zastpić dowolnym sosem pomidorowym, każdy może
wypracowac
> >> swój własny przepis.
> >> A co do pieczarek to rzecz gusta , ja ich nie lubie w strogonowie.
>
> > Ale pytanie bylo o boeuf strogonoff, a nie o to, co Ci smakuje... Nie
> > wspominajac o tym. ze to, co podales w przepisie, to nie byl strogonoff,
> > tylko wolowina w sosie pomidorowym...
>
> Z ust mi to wyjelas, strogonoffa sie nie dusi...
Jak to się nie dusi?A co się z nim robi?
Kiedy dodamy koncentrat musimy poddusić go conajmniej z 20 minut żeby nabrał
samku , a najlepiej jak dodamy jeszcze odrobine wywary.
>
>
> Ewcia
>
>
>
> --
> Niesz !
>
|