Data: 2012-02-25 19:38:36
Temat: Re: carpaccio wołowe
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 24 Feb 2012 21:23:21 +0100, Zenek napisał(a):
> W dniu 2012-02-24 14:57, medea pisze:
>> Zawsze byłam przekonana, że carpaccio wołowe robi się z polędwicy
>> wołowej, ale ostatnio się zdziwiłam, bo pan w sklepie w dziale mięsnym
>> (to akurat w supermarkecie było) stwierdził, że oni robią takie gotowe
>> plastry do carpaccio z ligawy. Chyba coś nie tak? Z ligawy to raczej nie
>> będzie takie delikatne? Do tej pory carpaccio zdarzało mi się jeść tylko
>> w knajpkach, więc pewności nie mam.
>>
>> Ewa
>
>
> Moj ojciec nie je surowego miesa bo mowi ze napatrzyl sie juz na
> tasiemce i inne ropbactwo w rzezni.
Jassne.
Ja tam lubie tasiemce 3-)
--
XL
|