Data: 2004-09-16 17:27:10
Temat: Re: ciasto z coca-cola, czyli kokakola kejk
Od: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
................................
> > Ale mysle ze moze chodzic o cos innego - aby TZ zdazyl posmakowac
> > przed praca, upieklam razem z ciastem mala babeczke ktora wyjelam
> > (ladnie upieczona) po 20 minutach wiec bylo male otwarcie piekarnika.
> > Moze kiedys sprobuje jeszcze raz bez wietrzenia ciasta w trakcie
> > pieczenia.
> Stawiam na to wlasnie. Przez pierwsze pol godziny nie powinno sie otwierac
> piekarnika, a to ciasto wydaje mi sie szczegolnie podatne na spadki
> temperatury. Ale kwestii ciemnego kola na srodku to nie wyjasnia...
Ja tez mialam ciemniejsze miejsce na srodku placka i byl tam troche bardziej
wilgotny. Myslalam, ze to przez fakt, ze pieklam z podwojnej porcji.
Przedluzylam troche czas pieczenia i ciemne miejsce pozostalo, ale
przynjamniej zrobilo sie mniej wiecej tak wilgotne jak reszta placka.
Pozdrawiam.
Basiek.
|