Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "eM eL" <b...@W...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ciasto z marchwi
Date: Sun, 13 Jun 2004 21:53:12 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 30
Message-ID: <caiic8$g8r$1@inews.gazeta.pl>
References: <caie81$1t99$1@mamut.aster.pl>
NNTP-Posting-Host: dialup-4.155.78.249.Dial1.Baltimore1.Level3.net
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1087163592 16667 172.20.26.241 (13 Jun 2004 21:53:12 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 13 Jun 2004 21:53:12 +0000 (UTC)
X-User: badbatz
X-Forwarded-For: 172.20.6.64
X-Remote-IP: dialup-4.155.78.249.Dial1.Baltimore1.Level3.net
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:204616
Ukryj nagłówki
Misielin <MichalSadowski@_NOSPAM_acn.waw.pl> napisał(a):
> czy marchew do tego ciasta ma byæ ugotowana czy surowa?
Surowa marchewka.
> W archiwum by³y przepisy na ciasto w kierunku piernika a ja
s³ysza³am od
> znajomej mieszkaj±cej w Kanadzie, ¿e u nich dodaje siê
bia³y ser taki
> zmielony o kremowej konsystencji. Hmm i co Pañstwo na to?
Do ciasta nie, ale mozna zrobic pyszna 'polewe' ('frosting') z sera i
oblozyc nia carrot cake.
200 g serka kremowego (np. typu Philadelphia)
1/4 szklanki masla
cukier waniliowy (albo utarta vanilia z laski albo ekstrakt vaniliowy) do
smaku (1 lyzeczka od herbaty ekstraktu wystarcza...)
szklanka i pol cukru pudru (dodawac powoli i probowac, ale ma byc b.
slodkie!)
Maslo i ser musza byc miekkie (w temperaturze pokojowej.) Wszystko
wymieszac bardzo dokladnie i obsmarowac naokolo (mozna nieragularnie,
uzywajac np. noza) upieczone i schlodzone 'carrot cake', aby
przypominalo "szron."
--
><Uklony><eM eL><Washington, D.C.><
><5 out of 3 people don't understand statistics><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|