Data: 2004-12-21 11:30:39
Temat: Re: co na wigilijny stol ...
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >
> Ja tez uwielbiam! Tym bardziej że w okresie świątecznym jest co tu duzo
> nie mówić sezon na Karpie, sa tłuściutkie, wypasione i pyszne! A do
> smazenia biorę zawsze takie od 400 - 600 dag nie za duże i nie za małe.
no nie wiem.. 4 kilowy karp to spore zwierze;-) No chyba że chodziło o 40
dag;-)
W tym roku pierwszy raz kupiłam juz utrupionego karpia, podzielony na porcje
siedzi w zamrażarce. Jakoś z wiekiem ślubnemu przybywa oporów do usmiercania
ryb... i pomyśleć, ze kiedyś chciał mysliwym zostać.
Co do innych dań świątecznych - może warto zajrzeć na stronkę www.wigilia.pl
, tam można znaleźć kilka pomysłów na wigilijne potrawy.
pozdrawiam
Basia
|