Data: 2004-01-06 18:04:15
Temat: Re: czy wok tylko do chinszczyzny?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <bte8t7$62r$1@SunSITE.icm.edu.pl>, wiku
<s...@r...pl> wrote:
> Basia wrote:
> > czy w woku mozna robic to, co na
> > glebokiej patelni, czyli np. usmazyc paczki, frytki czy faworki?
>
> nie widze przeciwskazan, ja woka uzywam wszechstronnie - nie tylko do
> glebokiego smazenia, ale i robienia jajecznicy, duszenia gulaszu czy
> gotowanie na parze :)
A czy wok nie jest mało wydajny dom smażenai na głębokim tłuszczu?
Jest ostatecznie dość szeroki i wydaje się, że trzeba dużo tłuszczu, by
zapełnić go do pełnej głębokości oraz sporo ciepła, by ten tluszcz
ogrzać do odpowiedniej temperatury.
Władysław
|