Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia do ciasteczko-znawcow, alternatywa cukru Re: do ciasteczko-znawcow, alternatywa cukru

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: do ciasteczko-znawcow, alternatywa cukru

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.glorb.com!tdsnet-transit!newspeer.tds.net!sn-xit-03!sn-xit-08!sn-post-
01!supernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: do ciasteczko-znawcow, alternatywa cukru
Date: Tue, 08 Mar 2005 09:47:26 -0800
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <1...@c...supernews.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en, pl
MIME-Version: 1.0
References: <d0kimr$r27$1@atlantis.news.tpi.pl>
In-Reply-To: <d0kimr$r27$1@atlantis.news.tpi.pl>
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 46
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:234263
Ukryj nagłówki

Chesky wrote:
> chce troszke zmodernizowac przepis na casteczka z platkow
> owsianych, chyba wszystkim dobrze znanych.

Nie znam przepisu wedlug ktorego je robisz. W moim przepisie jest duzo
cukru, polowa to brazowy, a polowa to bialy. Moze czesciowo dodac miod?
a moze slod z kaszy (barley malt) zamiast cukru?

> fatygi oczywiscie nie ma - cukier, lyzki mleka,
> margatyna lub maslo, platki na koniec + aromat

w moim przepisie nie ma mleka, sa natomiast jajka, cukier, maslo, maka,
platki, proszek i rodzynki.

> Sek w tym jednak ze cukier w takich ciasteczkach procz
> platkow stanowi jakies 90% calej masy,

Cukru jest jedna szklanka.

co nie dosc ze jest
> ultra slodkie, ale finalnie jemy praktycznie ciasteczka
> owsiano-cukrowe.

jedna szklanke podzielic na 24 duze ciastka, to wychodzi okolo 2
lyzeczki cukru na jedno ciastko.

[...]Problem jednak w tym, iz cukier w tych
> ciasteczkach pelni rowniez role "utwardzacza", tak wiec
> zmniejszajac ilosc cukru masa robi sie zbyt rzadka by
> ciasteczka po wystygnieciu utrzymac w calosci po wzieciu w dlon.
> Tak wiec jaka alternatywe mozna by zastosowac by po nalozeniu
> na blache i ostygnieciu ciasteczka staly sie faktycznie ciasteczkami...

uzyc wiecej bialek, mniej zoltek

> Zwiekszenie iosci platkow odpada, poniewaz lubie
> troche platki pogotowac w powyzszej masie

gotujesz platki z maslem, cukrem itd? podaj ten przepis, wydaje sie
nietypowy...
>
> Wszelkie sugestie mile wiedziane.
> osmomarcowepozdrowieniadlakobitek

Dziekuje,
Magdalena Bassett

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
08.03 medea
08.03 Chesky
08.03 Chesky
08.03 katarzyna ms
08.03 Chesky
08.03 Magdalena Bassett
08.03 Chesky
09.03 Magdalena Bassett
09.03 Chesky
09.03 Magdalena Bassett
09.03 A.L.
09.03 Krysia Thompson
09.03 Chesky
09.03 A.L.
09.03 Chesky
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6