Data: 2005-03-08 23:12:02
Temat: Re: do ciasteczko-znawcow, alternatywa cukru
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Chesky wrote:
> Magdalena Bassett napisał(a):
>
>> Nie znam przepisu wedlug ktorego je robisz. W moim przepisie jest duzo
>> (...)
>> gotujesz platki z maslem, cukrem itd? podaj ten przepis, wydaje sie
>> nietypowy...
>> (...)
>
>
> zaden nietypowy, parenascie lat temu bardzo czesto ubustwiany, zreszta
> do dzis nie raz na grupie pojawia sie przepis.
jakos mi umknal, nie spotkalam sie z takimi nie-pieczonymi ciastkami,
ale jesli Tobie smakuja, to najwazniejsze.
> Piszesz jeszcze o slodzie z kaszy(barley malt) - nie mam pojecia co to
> jest??
ten słód, ktory wspominam, jest to słód browarski, z kaszy jeczmiennej.
Uzywa sie przy wyrobie piwa lub jest jego ubocznym produktem, nie jestem
pewna. W USA mozna w kazdym sklepie kupic, jest dodawany do slodzenia
mlecznych shake'ow. Moze w Polsce w sklepach ze zdrowym jedzeniem albo z
produktami browarskimi?
Madalena Bassett
|