Data: 2001-08-31 16:06:23
Temat: Re: dwa pytania
Od: Tunia <t...@c...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pewnego dnia, a był to: Fri, 31 Aug 2001 17:27:02 +0200, "Monika
Sawicka" <m...@a...net.pl> napisał/ła:
>> zastanawiam się, czy (zakładając, że pleśni nie będzie i że zapach
>> będzie normalny) będzie można to zużyć?
>> czy mimo wszystko wyrzucić te słoiki?
>Zależy, ile to wszystko tam stało. Ja też wyciagnęłam niedawno z piwnicy
>trochę przetworów robionych wiele lat temu. Dzemy i powidła z 95 roku są
>całkiem smaczne, nic im nie jest, nie było żadnej pleśni. (chociaż ja na
>wszelki wypadek ich nie jadam, męża faszeruję, hehehe). Grzybki natomiast
>były tragiczne - wszystko powędrowało do kosza. Natychmiast.
to stoi chyba od 93 - 94 roku
wlasnie otworzylam jeden z nich - zawartość - powidła śliwkowe -
pachną ładnie i wyglądają tez - więc próbuje :)
jeśli wkrótce się nie odezwę - to znaczy, że mi zaszkodziły :)
>Jesli wsrod Twoich skarbów są słoiki pasteryzowane metodą Aperta to możesz
>śmiało zabierać się do konsumpcji. Wszystko jest tak samo świeże po kilku
>dniach jak i po kilku latach.
hm...
a co to jest ta metoda????
pierwsze słyszę...możesz mnie oświecić??
w końcu jestem początkującą gospodynioą :))))
>> pozdrawiam wszystkich serdecznie
>> i przy okazji - jak tylko zakończę remont -nei omieszkam podesłać
>> kilku przepisików na różne pyszności (np. rogaliki-koraliki :] )
>Obowiązkowo, rogaliki to fajna sprawa. Też znam fajny przepis na rogaliki,
>Jacek potwierdził, że pychotka, więc będziemy próbować teraz Twoich :)
>A może j też wyślę moje rogaliki na grupę?
ja wyślę jak tylko "daleko posunięty stan tymczasowości" zniknie :))))
dodam, że te rogaliki to był uluniony łakoć mojego kotka :) jeszcze
lubił cukierki :) Eclairs :))))
>> ~ tunia ~ CZEMU TU NIC DZIŚ NIE MA???
hm
a nie iwem :)))
pozdrowionka
--
~ tunia ~ z buzią pełną powideł ~
~ t...@c...com ~ t...@m...com ~ http://maciejka.blog.pl ~
~ ICQ 43595161 ~ GG 380777 ~
~ You can check in any time you like, but you can never leave ~
|