Data: 2007-05-12 19:01:57
Temat: Re: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Bremse wrote:
> Spróbuję w takim razie z przyprawami. Na pewno nie ma czegoś, co
> można dodać po prostu do wody? Do gotującego się ryżu lub ziemniaków?
Pamiętam zeszłego roku ktoś zachwalał (i ja potwierdzę) takie danie
(również soli tutaj nie trzeba bo zupełnie odmienny smak t.j.
słodkawy):
Ugotowany na sypko pęczak (bez soli - bo przecież nie chcesz). Do tego
przesmażone śliwki (aczkolwiek jeszcze nie pora) z cebulką, smażone do
uzyskania konsystencji dżemu. Usyp kopkę kaszy i na czubek kilka łyżek
takich przesmażonych śliwek, pasuje do sztuki ciemnego mięsa (np.
gotowanego) albo jako w ogóle samodzielne danie.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
|