Data: 2007-05-12 19:23:56
Temat: Re: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"yuras" <p...@g...com> wrote in message
news:f253gv$4va$2@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Bremse" <bremse{usun.to}@wp.pl> napisał w wiadomości
> news:m6ub43lq0osf3vaahn6n48d80139ddtgb6@4ax.com...
> > Witam,
> > jako że całkowicie musiałem odstawić sól, to chciałem się zapytać
> > czego można używać zamiast niej do przyprawiania wody do gotowania
> > ziemniaków lub ryżu? O ile ziemniaki bez soli są jako tako zjadliwe,
> > to już mdły ryż mnie odrzuca. Jakieś propozycje?
> Dodaj do ziemniakow czosnek ,bardzo poprawia smak tych starych ziemniakow
i
> naprawde poprawia smak.
E tam - zielony koperek - do gotowania grube łodygi, które się odrzuca - a
po ugotowaniu posiekane listki koperku.
|