Data: 2007-05-12 19:01:17
Temat: Re: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?
Od: s...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
On 12 Maj, 20:50, Ikselka <i...@w...pl> wrote:
> Bremse napisał(a):> On Sat, 12 May 2007 20:27:34 +0200, "Panslavista" wrote:
>
> >>Rozgrzać na głębokiej patelni olej, zrumienić ryż i zalać go pewną ilościa
> >>wody, nakryć pokrywą i potrzymać na małym ogniu aby spęczniał.
>
> > Niestety muszę też ograniczać smażenie i jeść więcej surowych,
> > ewentualnie gotowanych potraw. Zatem ryż wolałbym gotować.
>
> Zatem gotuj/duś ryż z warzywami i np. mięsem - zyska smak, jak składnik
> potrawy.
> :-)
> --
> XL wiosenna
> ........................
> Uwaga: to konto jest kontynuacją poprzedniego, którego profil znajdziesz
> tu:http://groups.google.com/groups/profile?enc_user=
FrFwyBQAAAA-5PM3SkF7...
Kupic parowar i wsio parowac ,a jesc ryz na slodko ;).Kartofle z
parownika, folii...bez soli, ale z maselkiem, pomidorem...soli dosc
jest w pomidorach, chlebie itd.
|