Data: 2007-05-12 19:00:33
Temat: Re: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Bremse" <bremse{usun.to}@wp.pl> wrote in message
news:bi2c43hno1tc33fd345u80tkv0gpjnprp8@4ax.com...
> On Sat, 12 May 2007 20:27:34 +0200, "Panslavista" wrote:
>
> >Rozgrzać na głębokiej patelni olej, zrumienić ryż i zalać go pewną
ilościa
> >wody, nakryć pokrywą i potrzymać na małym ogniu aby spęczniał.
>
> Niestety muszę też ograniczać smażenie i jeść więcej surowych,
> ewentualnie gotowanych potraw. Zatem ryż wolałbym gotować.
Tego oleju jest niewiele - chodzi o lekkie zażółcenie ryżu - zmienia
radykalnie smak i jest zjadliwy bez soli.
Oczywiście, że jest ugotowany. Od ilości wody zależy czy będzie sypki czy
rozklejony.
|