Data: 2007-05-12 18:56:34
Temat: Re: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Bremse wrote:
>> Rozgrzać na głębokiej patelni olej, zrumienić ryż i zalać go pewną
>> ilościa wody, nakryć pokrywą i potrzymać na małym ogniu aby
>> spęczniał.
> Niestety muszę też ograniczać smażenie i jeść więcej surowych,
> ewentualnie gotowanych potraw. Zatem ryż wolałbym gotować.
Ale to nie jest smażenie. W tym przypadku delikatnie przesmaża się ryż
aby zeszklił się z wierzchu i potem nie zlepiał podczas gotowania. De
facto jest to gotowany ryż. Tak po prostu przygotowuje się niektóre
odmiany ryżu.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
|