Data: 2003-09-17 18:42:21
Temat: Re: grzyby w zalewie octowej
Od: "Agnieszka" <y...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Do marynowania najlepiej jest użyć małych grzybów, jednego gatunku.
> Trzeba je oczyścić z piasku i mchu, umyć. Marynować w całości, chyba,
> że są duże, to przekroić na mniejsze części.
> Zagotować w garnku niewielką ilość wody, dodać sól i jedną surową
> cebulę. Wrzucić grzyby i gotowac do czasu, aż będą miękkie.
> W drugim garnku przygotować zaprawę octową:
> 1 szklanka octu 6%, 2 szklanki wody, dodać przyprawy: pieprz, ziele
> angielski i liscie laurowe - zagotować i ostudzić.
> Grzybki po ugotowaniu odsączyć, wywalić cebulę, ostudzić i ułożyć do
> słoików. Zalać zaprawą (ostudzoną).
> Przechowywać w zimnym miejscu.
czy te sloiki trzeba jeszcze zagotowac (peklowac)? Jesli tak to ja dlugo??
Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|