Data: 2015-07-19 05:50:56
Temat: Re: jajko ugotowane na twardo
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl> wrote in message
news:55ab114a$0$8377$65785112@news.neostrada.pl...
> Pszemol pisze:
>> Ale zwykle ciężko jest obrać skorupy z takich 2-dniowych.
>
> Łatwo. Pod warunkiem że nie dopuścisz do wysychania. W lodówce - trzymasz
> w wodzie (a w ogóle przez dwa dni to i bez lodówki), w plecaku - szczelny
> worek foliowy z odrobiną wody, może być w postaci nasączenia ściereczki
> czy innego materiału porowatego.
Myślałem o tym schnięciu, muszę to wypróbować.
Zdaje się że ktoś inny poza mną nie ma oporów jeść
kilkudniowych jajców ugotowanych - dobrze wiedzieć :-)
|