Data: 2015-07-19 13:57:58
Temat: Re: jajko ugotowane na twardo
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 19 Jul 2015 04:54:02 +0200, Dariusz K. Ładziak napisał(a):
> Pszemol pisze:
>> Ale zwykle ciężko jest obrać skorupy z takich 2-dniowych.
>
> Łatwo. Pod warunkiem że nie dopuścisz do wysychania. W lodówce -
> trzymasz w wodzie (a w ogóle przez dwa dni to i bez lodówki), w plecaku
> - szczelny worek foliowy z odrobiną wody, może być w postaci nasączenia
> ściereczki czy innego materiału porowatego.
I d e a l n e warunki do szybszego psucia - ciepło i wilgoć :-]
--
XL
"W Europie narasta arogancja Żydów, a nie antysemityzm" - Stanisław
Michalkiewicz: https://www.youtube.com/watch?v=_n8UaecoYBU
Polecam od 5:08
Oraz:
http://www.owp.org.pl/index.php?option=com_content&t
ask=view&id=65&Itemid=11
|