Data: 2000-04-11 15:36:46
Temat: Re: jak przygotowac schab
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agnieszka wrote:
> Kupilam duuzy kawal schabu bez kosci i mam ochote zrobic z niego
> "pieczen", ale zupelnie nie wiem jak.
> Moze ktos z Was ma przepis dla raczkujacych w kuchni i moze go podac?
Pogrzeb w archiwach - jakis miesiac temu byla dluga dyskusja. W skrocie
podam ci:
Oczysc mieso, osusz, nasmaruj sola, pieprzem i majerankiem, obsmaz
dobrze na patelni ze wszystkich stron, wsadz do brytfanki, podlej woda i
do pieca, okolo160C/325F, na dwie godziny. To tak podstawowo. Mozesz
zrobic dluga dziure wzdluz pieczeni i napchac ja suszonymi sliwkami czy
rodzynkami. Mozesz oblozyc schab jablkami na ostatnie 30 minut
pieczenia. Albo talarkami pomaranczy, albo ananasow. Pusc wodze
fantazji, pamietajac, ze schab dobrze sie piecze z owocami, lubi
majeranek i musi byc obsmazony przed pieczeniem, bo inaczej bedzie
lykowaty.
Magdalena
|