Data: 2000-04-11 17:15:40
Temat: Re: jak przygotowac schab
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Agnieszka" <a...@s...zapis.net.pl> wrote in message
news:8cv9i8$tvq$1@aquarius.webcorp.com.pl...
> Kupilam duuzy kawal schabu bez kosci i mam ochote zrobic z niego
> "pieczen", ale zupelnie nie wiem jak.
> Moze ktos z Was ma przepis dla raczkujacych w kuchni i moze go podac?
> --
> ---------------------------
> Pozdrawiam serdecznie
> Agnieszka
Wez cos z dluga raczka, albo cienki dlugi noz i przebij ten schab na wylot,
najlepiej z obu stron..az sie zrobi taki tunel na wylot...Napchaj w dziure
suszonych sliwek bez pestek albo suszonych moreli. Obsmaz schab ze
wszystkich stron na patelni...niech sie zarumieni. Przeloz do brytfanki,
podlej sosem ze smazenia ( dodaj odrobinke wody na patelnie)i dus az bedzie
miekki, ale nie za dlugo. Mile widziane ziarnka pieprzu, ziele angielskie,
listek, majeranek , ziarnka jalowwca..( to mozesz dodac zapakowane w
woreczku z gazy, latwiej potem wyjac) , pokrojona w kostke cebulka... Potem
przetrzyj sos przez sitko, zagesc go zasmazka... Mieso pokroj w niezbyt
cienkie plastry, uloz ladnie na polmisku, polej przez srodek sosem...
Smacznego
F.
|