Data: 2007-11-20 08:40:41
Temat: Re: jak to jest z gotowaniem mleka skondensowanego?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<k...@o...pl> wrote in message
news:07735bde-4de9-4b40-832d-998ff1ff310a@c30g2000hs
a.googlegroups.com...
> witam,
> wiem ze temat byl w archiwum nie raz nie dwa i nie trzy, ale czytajac
> archiwum przez godzine nie udalo mi sie jednoznacznie znalezc
> odpowiedzi na pytanie - czy mleko ma byc gotowane w zamknietej puszce?
> - z tego co widze duzo osob ma doswiadczenia z wybuchajaca puszka,
> wiec wolal bym tego uniknac ;) jak mozna to ugotowac bez zadnego
> ryzyka? :) zrobic mala dziurke w puszce i w takiej postaci gotowac? a
> moze przelac do garnka i po prostu zagotowac?
>
> dzieki za odpowiedzi,
> pzdr
> K
Najlepiej kupić dwuścienny garnek do mleka z gwizdkiem - tam, pomiędzy
ścianki nalewa się wody, tyle, że konstrukcja jest do d... - ponieważ nie
można dolać wody. Z tego powodu najlepiej jest mieć garnek do gotowania w
kąpieli wodnej (do kaszy) lub zaimprowizować wkładając jeden w drugi - i
pilnując, aby się woda nie wygotowała. Mieszać i tak potrzeba - zwłaszcza
gdy ma się zrobić kajmak.
|