Data: 2007-03-09 08:35:13
Temat: Re: jak upiec sernik wiedeński?
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Chodzi mi o samo już pieczenie. Właśnie zmieniłam piekarnik z gazowego na
> elektryczny i mam pytanie.
> Sernik ustawiony na 2 poziomie licząc od dołu, włączona grzałka dolna i
górna,
> wierzch sie pięknie przyrumienił a spód niestety nie. Myślałam ze
ustawiając
> bliżej dolnej grzałki uzyskam spieczenie spodu, a tu figa.
> Czy możecie mi podpowiedzieć jakie zasady panuja w takim piecyku?
Ja nakrywam ciasto srebrną folią, zdejmuje ja z ciasta ok 15 min przed
końcem pieczenia aby wierzch się zarumienił.
Ciasto wtedy może się ładnie może dopiec i wierzch się nie jest spalony.
Pozdrawiam
Monika
|