Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia (jakie) techniki zagęszczania sosów Re: (jakie) techniki zagęszczania sosów

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: (jakie) techniki zagęszczania sosów

« poprzedni post następny post »
Data: 2006-06-09 09:51:22
Temat: Re: (jakie) techniki zagęszczania sosów
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Użytkownik "yapann" <y...@o...pe.el> napisał w wiadomości
news:e69v69$hjf$1@nemesis.news.tpi.pl...
> .. jakimi technikami zagęszczania sosów możecie się podzielić? na mąkę to
> trochę lipa...
> /dotyczy wszystkich (typów) sosów, głównie gorących, bądź przyrządzanych
> na ciepło a podawanych na zimno/

Jaka lipa?? Zagęszcza aż miło. Maka z mlekiem rozbełtana, lub woda (do sosów
nie białych).

Zasmażka z maki i masła, również zagęszcza aż miło.

Ze staropolskich pomysłów proponuję pokruszonego piernika. Rewelacja.

Sosy typu holenderskiego to zółtko ubijane na parze. Ani kawąłka mąki nie
ma, ale sporo roboty.

Pozdrawiam

DJD


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.06 yapann
09.06 Dominik Jan Domin
09.06 Iwona_s
09.06 Panslavista
09.06 Sławek SWP
09.06 yapann
10.06 m.
10.06 Małgorzatka+
11.06 Sławek SWP
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6