Data: 2006-06-09 10:48:58
Temat: Re: (jakie) techniki zagęszczania sosów
Od: "yapann" <y...@o...pe.el>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:e6bg6b$o65$1@news.onet.pl...
> Jaka lipa?? Zagęszcza aż miło.
i weź takie coś podgrzej, jak trzeba podać trochę poźniej, albo utrzymaj
w temeperaturze - nie, dziękuję, dla mnie to jest po prostu
nieestetyczne albo nie umiem by było inaczej :/
Jedynym wyjątkiem jest beszamelek :)
> Ze staropolskich pomysłów proponuję pokruszonego piernika. Rewelacja.
brzmi fantastycznie!! a do jakich sosów zgrywa się to smakowo?
> Sosy typu holenderskiego to zółtko ubijane na parze. Ani kawąłka mąki
> nie ma, ale sporo roboty.
trzeba więc będzie uznać wyższość celu :)
dzięki.
--
ya
|