Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jeszcze, jak gotować jajka żeby ... Re: jeszcze, jak gotować jajka żeby ...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jeszcze, jak gotować jajka żeby ...

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.tpinter
net.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jeszcze, jak gotować jajka żeby ...
Date: Sat, 7 Apr 2007 14:25:03 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 27
Message-ID: <ev82kc$l95$2@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ev7ebe$f9k$1@news.onet.pl> <ev7g12$ik9$1@news.onet.pl>
<ev7o3k$fj6$1@news.interia.pl>
NNTP-Posting-Host: abbk129.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1175948748 21797 83.6.200.129 (7 Apr 2007 12:25:48 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 7 Apr 2007 12:25:48 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
X-Antivirus: avast! (VPS 000731-0, 2007-04-06), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:294588
Ukryj nagłówki


"clafoutis" <c...@i...pl> wrote in message
news:ev7o3k$fj6$1@news.interia.pl...
> Ludek Vasta wrote:
>> Andrzej napsal(a):
>>
>>> Jak ugotować jajka żeby nie popękały skorupki ?
>>
>>
>> Robie igielka dziurke na szerszym koncu jajka. No i woda jest solona. Jak
>> sie zagotuje, to powoli wkladam jajko na lyzce. Gotuje 10 minut, po czym
>> natychmiast schladzam zimna woda z kranu (to zapewni, ze skorpuke bedzie
>> mozna latwo obrac). No i dla pewnosci, nie gotowac za dlugo, bo zoltko
>> otrzyma szara powloke.
>>
>> Ludek
>
> te 10 minut to tak dla średniej wielkości jaja. a ta szara powłoka to
> chlorowodór szkodliwy dla organizmu. dlatego wbrew obiegowej opinii że
> najlatwiej jest ugotować jaja na twardo jest błędna i myląca.

pomyłka!!!
siarkowce - siarkowodór jako forma gazowa - żółtko jest cenne dlatego, że
jest to naturalne źródło siarki - bardzo potrzebnej skórze i jej wytworom -
włosom.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
07.04 Panslavista
07.04 m...@y...com
07.04 Panslavista
07.04 Panslavista
07.04 Lia
07.04 BBjk
07.04 Lia
08.04 clafoutis
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?