Data: 2005-08-07 01:01:42
Temat: Re: jogurty a żelatyna
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:9079345840$20050807010524@ewcia.kloups...
>
> Le dimanche 7 aoűt 2005 ŕ 00:38:56, dans <dd3e69$bai$1@inews.gazeta.pl>
vous écriviez :
>
> >> > To jak skomentujesz list Zenona Grodzkiego (piąty w tym wątku)?
>
> > Message-ID: <s...@l...blaszak.dom> z 05-08-05 21:23.
>
> Dzieki :)
>
> > Potwierdzam. Jogurtu Bakomy uzywam jako startera do jogurtu domowego.
> > Nie dodaje do mleka ani mleka w proszku, ani tym bardziej zelatyny
> > a jogurt mimo to jest gesty.
>
> Wystarczy przeciez pozwolic na dluzsza fermentacje. Jogurt wtedy
> zgestnieje, nie do przesady, ale zgestnieje. Zenon nie napisal ze
> musial jogurt nozem kroic :)
===
Podziwiam cię, że wszystko tak zgrabnie potrafisz wytłumaczyć. Nawet to, że
mleko nie zsiada się w lecie, bo krowy żrą trawę, w dodatku zieloną.
waldek
===
|