Data: 2008-09-15 10:43:47
Temat: Re: kaczka gotowana
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Michwelt" <m...@...ah.o-o.com> wrote in message
news:cczr8py3b99v.dlg@michwelt.michwelt...
Zależy od tego jakimi odmianami dysponujesz. Białe kaczki czy gęsi dają
doskonały rosół, ale i pieczone są niezłe. Natomiast kaczka mus-kus jest
idealna na pieczenie, z tym, że gdy mając elementy z tej kaczki - za mało
dla wszystkich ugotowałem na nich zupę pomidorową z ryżem krojąc wyjęte
wcześniej elementy na kawałki połowy wielkości gulaszowej i wrzucając do
zupy, doprawiając gałką muszkatołową uzyskałem fantastyczne danie.
Fantastyczne do tego stopnia, że syn (sam samorodny talent kucharski) będący
w Londynie do dzisiaj ma jej smak na podniebieniu
|