Data: 2005-06-18 18:30:27
Temat: Re: kiedy solic
Od: Maciej Jastrzebski <p...@a...man.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
waldek <x...@o...pl> wrote:
> A ja odwrotnie niż przedpiścy - solę na początku. Mięso gotowane w osolonym
> wywarze jest o niebo smaczniejsze, niż takie, co to gotuje się w "słodkiej"
> wodzie.
Bo tak właśnie trzeba robić chcąc ugotować smaczne mięso - zupełnie
odwrotnie niż dobry rosół. Mięso do zjedzenia - do osolonego wrzątku, mięso
na rosół - do zimnej wody, gotujemy powoli, solimy na końcu.
Pedro.
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@m...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwd<vgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#B*"O*@n*/O@KE"1#N Bj*!'.
'K1Bj*@n*1l1B)Bm!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1BjN*+'];$?+=!$S}
|