Data: 2005-06-20 15:57:42
Temat: Re: kiedy solic
Od: Maciej Jastrzebski <p...@a...man.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
waldek <x...@o...pl> wrote:
>> > A ja odwrotnie niż przedpiścy - solę na początku. Mięso gotowane w
> osolonym
>> > wywarze jest o niebo smaczniejsze, niż takie, co to gotuje się w
> "słodkiej"
>> > wodzie.
>>
>> Bo tak właśnie trzeba robić chcąc ugotować smaczne mięso - zupełnie
>> odwrotnie niż dobry rosół. Mięso do zjedzenia - do osolonego wrzątku,
> mięso
>> na rosół - do zimnej wody, gotujemy powoli, solimy na końcu.
> ===
> Czy to odpowiedź dla mnie? Wszak nic o temperaturze wody nie pisałem.
Wszak pisałeś o czasie solenia. Po prostu uzupełniłem informację o
temperaturę wody - jedno i drugie ma znaczenie. Specjalnie dla Ciebie rozbiję
na dwa punkty:
1. Aby dostać dobry rosół - solimy pod koniec gotowania, aby dostać dobre
mięso - solimy na początku.
2. Aby dostać dobry rosół - mięso wrzucamy do zimnej wody, aby dostać dobre
mięso - wrzucamy je na wrzątek.
Teraz jasne?
Pedro.
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@m...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwd<vgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#B*"O*@n*/O@KE"1#N Bj*!'.
'K1Bj*@n*1l1B)Bm!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1BjN*+'];$?+=!$S}
|