Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!lublin.pl!news.lublin.p
l!not-for-mail
From: Maciej Jastrzebski <p...@a...man.lublin.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kiedy solic
Date: Mon, 20 Jun 2005 15:57:42 +0000 (UTC)
Organization: lubman
Lines: 33
Message-ID: <d96p1m$9lv$1@news.lublin.pl>
References: <d918io$1hb$2@nemesis.news.tpi.pl> <d91npb$mme$1@inews.gazeta.pl>
<d91p83$9mj$1@news.lublin.pl> <d927q6$lik$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: apollo.man.lublin.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.lublin.pl 1119283062 9919 212.182.63.154 (20 Jun 2005 15:57:42 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 20 Jun 2005 15:57:42 +0000 (UTC)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:241919
Ukryj nagłówki
waldek <x...@o...pl> wrote:
>> > A ja odwrotnie niż przedpiścy - solę na początku. Mięso gotowane w
> osolonym
>> > wywarze jest o niebo smaczniejsze, niż takie, co to gotuje się w
> "słodkiej"
>> > wodzie.
>>
>> Bo tak właśnie trzeba robić chcąc ugotować smaczne mięso - zupełnie
>> odwrotnie niż dobry rosół. Mięso do zjedzenia - do osolonego wrzątku,
> mięso
>> na rosół - do zimnej wody, gotujemy powoli, solimy na końcu.
> ===
> Czy to odpowiedź dla mnie? Wszak nic o temperaturze wody nie pisałem.
Wszak pisałeś o czasie solenia. Po prostu uzupełniłem informację o
temperaturę wody - jedno i drugie ma znaczenie. Specjalnie dla Ciebie rozbiję
na dwa punkty:
1. Aby dostać dobry rosół - solimy pod koniec gotowania, aby dostać dobre
mięso - solimy na początku.
2. Aby dostać dobry rosół - mięso wrzucamy do zimnej wody, aby dostać dobre
mięso - wrzucamy je na wrzątek.
Teraz jasne?
Pedro.
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@m...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwd<vgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#B*"O*@n*/O@KE"1#N Bj*!'.
'K1Bj*@n*1l1B)Bm!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1BjN*+'];$?+=!$S}
|