Data: 2005-06-18 22:39:35
Temat: Re: kiedy solic
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maciej Jastrzebski" <p...@a...man.lublin.pl> napisał w
wiadomości news:d91p83$9mj$1@news.lublin.pl...
> waldek <x...@o...pl> wrote:
> > A ja odwrotnie niż przedpiścy - solę na początku. Mięso gotowane w
osolonym
> > wywarze jest o niebo smaczniejsze, niż takie, co to gotuje się w
"słodkiej"
> > wodzie.
>
> Bo tak właśnie trzeba robić chcąc ugotować smaczne mięso - zupełnie
> odwrotnie niż dobry rosół. Mięso do zjedzenia - do osolonego wrzątku,
mięso
> na rosół - do zimnej wody, gotujemy powoli, solimy na końcu.
===
Czy to odpowiedź dla mnie? Wszak nic o temperaturze wody nie pisałem.
waldek
===
|