Data: 2006-03-27 15:50:32
Temat: Re: kluski kładzione z ziemniaków
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Iwona_s" <i...@T...pl> napisał w wiadomości
news:e08t4i$9ac$1@news.dialog.net.pl...
> Maka, taka jak do plackow ziemniaczanych-pszenna. Ziemniaki zetrzec na
tarce
> jak na placki, przelozyc na durszlak wylozony gaza i poczekac, az
odcieknie
> woda. Wode delikatnie wylewac, a do masy dod. maczke, ktora utworzy sie na
> dnie naczynia z woda.
Szybsza metoda- ziemniaki w sokowirowce. Z soku trzeba dodac do tego
suchego, skrobie/maczke ktora osiadzie na dnie naczynia z sokiem - i dodac
troche soku, jajo make. /napisalem soku, bo w sokowirowce robi sie sok -
moze byc ziemniaczany/
> > Aha, i one nie mają nic wspólnego z kluskami śląskimi, jak tu niektórzy
> > piszą.
>
> Zgadza sie:)
Zgadza sie.
pozdr
maf
|