Data: 2004-09-11 14:52:55
Temat: Re: kotlet pozarski - jak sie robi?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 11 septembre 2004 ŕ 14:45:09, zenon a écrit :
> A nie mówiłem Władysław przeczyta, gdzie trzeba i napisze.
> Moim zdaniem też mianem kotleta pożarskiego określa się kotlet siekany z
> białego mięsa (w tym z ryby).
Ryba to pewnie juz derywacja :)
> Cytowanie zaś wszelkiego rodzaju przestarzałych wydawnictw kulinarnych jest
> smieszne, bo życie idzie naprzód i wszystko się zmienia - począwszy od
> obyaczajów, a na kuchni skończywszy.
Czasami niezle jest zajrzec do zrodel potrawy... np. w Francji ludzie
sobie wyobrazaja ze Polacy (jako narod lubiacy alkohol) topia babki
drozdzowe w rumie. Bo znaja tylko babke aromatyzowana rumem... tak ich
juz Stanislaw Leszczynski nauczyl :).
Ewcia
--
Niesz
|