Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kto poradzi jaką sałatkę.... Re: kto poradzi jaką sałatkę....

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: kto poradzi jaką sałatkę....

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.intelink.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Ivan" <N...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kto poradzi jaką sałatkę....
Date: Thu, 10 Oct 2002 09:58:43 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 37
Message-ID: <ao3bvc$har$1@news.tpi.pl>
References: <ao368r$1ga$1@flis.man.torun.pl> <ao3age$of8$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pt157.dhcp.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1034236716 17755 217.98.39.157 (10 Oct 2002 07:58:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 10 Oct 2002 07:58:36 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:129163
Ukryj nagłówki

Użytkownik "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> napisał w
wiadomości news:ao3age$of8$1@news2.tpi.pl...
> > można zrobić na 18-te urodziny dla siostry, przyjdzie cała
rodzina,
(ciach)
> 2 puszki tunczyka w oleju (odlewamy olej)
(ciach dalszego ciagu, a wygladajacego niezle)

bo wlasnie mi sie cos przypomnialo :-)
A cala sztuka polega na wykonczeniu :-)
A przepis:
- 6 jajek (ugotowanych na twardo)
- puszka tunczyka w sosie wlasnym
- zolty ser ok 10-15 dkg
- majonez
- 2 cytryny
- tarka !
Jaja - oddzielamy zoltka od bialek. Tunczyka odsaczamy. Bialka jajek
siekamy (dosc drobno, ale bez przesady), mieszamy z majonezem i na
plaskiej saleterce (np takiej do ryb) rozsmarowywujemy jako pierwsza
warstwe. Potem rozdziabdzianego tunczyka (2 warstwa) mocno skropic
sokiem z jednej z cytryn. Nastepnie starty zolty ser mieszamy z
majonezem i smarujemy (3 warstwa). I teraz najwazniesze. Na calosc
scieramy (na drobnych oczkach) zoltka, ale tarke trzymajac
bezposrednio nad salatka (bo musza byc "napuszone" (nieposklejane)).
Dokladnie pokrywamy calosc startym zoltkiem. A na to delikatnie
ukladamy polowki plasterkow z drugiej cytryny.
Wyglada odlotowo. Wszyscy moi znajomi sie zastanawiali co to jest. A
smakuje... :-)

--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.10 Waldemar Krzok
10.10 Gosia Jurczyszyn
10.10 wkn
10.10 sMOCZYCA
10.10 Beata M.
10.10 Jerzy
10.10 Jerzy
10.10 Krysia Thompson
10.10 Maria Maciąg
10.10 Maria Maciąg
10.10 Krysia Thompson
10.10 Dorota Orzeszak
10.10 Jerzy
10.10 Kachna
12.10 Tenpa Dhargye
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?