Data: 2002-06-26 23:00:22
Temat: Re: kucharz a noz kucharza
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "patudu" <p...@o...poczta.pl>
Szukam kontaktu z profesjonalnym kucharzem, a nie wiem gdzie takiego
znaleźć. Idealny
byłby taki, który kroi dużo i profesjonalnie.... A gdyby jeszcze był z
Warszawy....
Jestem projektantką. Dostałam zamówienie na projekt noża.
Chciałabym zacząć od konsultacji z kimś, kto kroi i częściej i skuteczniej i
bardziej
profesjonalnie niż ja.
Chciałabym pozbierać sobie najpierw te wszystkie "noże marzeń" zanim zabiorę
się do pracy.
Chciałabym, żeby to był dobry nóż.
patudu.
==========
Hmmmmmmmmm
Czy to ma byc noz uniwersalny?
Ja uzywam co najmniej kilku, w zaleznosci od tego, do czego ma sluzyc.
Inny do krojenia miesa, inny do szpikowania, inny do cytryny, inny do
szatkowania, inny do pomidorow.. etc. etc.
Niestety nie posiadam polokraglego tasaczka :(
Niezaleznie od powyzszych zastosowan noz musi byc z dobrej stali, cienki i
ostry, a takze miec uchwyt nie wyslizgujacy sie z dloni.
Nie jestem profesjonalistka, ale cenie sobie wlasnie takie cechy nozy.
barbara
--
Zaplanuj wakacje: http://www.travelbook.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|