Data: 2005-06-26 11:25:50
Temat: Re: kuchnia matki karmiacej?
Od: "Ewa Grabowska" <g...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gratuluje coreczki :)) Moja Agatka ma juz 7 tygodni i, niestety, skaze
bialkowa, co znacznie ograniczylo mozliwosci kulinarnych szalenstw. Ale
dopoki moglam, jadlam na przyklad:
- warzywa i mieso gotowane na parze
- pierogi, cepeliny, pyzy itp.
- zupy-krem z warzyw i ziemniakow jako zageszczacza
- kasze manne z jablkami
- kompoty, kisiel z dozwolonych owocow
- musy owocowe z musli
- kanapki z pieczonym miesem lub pastami (miksowane gotowane mieso i
warzywa, oliwa, sezam, slonecznik)
- placki ziemniaczane pieczone w piekarniku
- mieso pieczone w rekawie
- kaszke kukurydziana, kleik ryzowy, kaszki dla dzieci
- nalesniki (smazone na patelni teflonowej) lub gofry z dzemem
--
Ewa Ganowicz
tłumaczenie tekstów medycznych oraz stomatologicznych
z jęz. angielskiego i niemieckiego
|