Data: 2019-03-08 04:29:51
Temat: Re: kurczaki zagrodowe a klatkowe
Od: Jivanmukta <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 14.05.2018 o 15:28, FEniks pisze:
> Zauważyłam, że kurczaki tzw. "zagrodowe" albo te "z powolnego chowu"
> (np. w Lidlu takie mają) - a konkretnie piersi z tych kurczaków - mają
> zdecydowanie twardsze mięso od tych najzwyklejszych kurczaków. Zazwyczaj
> po podsmażeniu są po prostu twarde i wiórowate. Czy to tylko ja mam
> takie spostrzeżenie? Może po prostu pechowo trafiam? Ale byłoby to dość
> dziwne. A może wolno hodowane kurczaki po prostu takie być powinny? Hm...
>
> Ewa
>
Mięso to nie żywność. To trupy żywych czujących istot. Jedzenie mięsa
jest ciężkim grzechem. Człowiek jedzący mięso to albo drań albo idiota.
|